Fem matemàtiques.

Aquesta setmana us volem ensenyar alguns dels conceptes matemàtics que hem estat treballant des de que ha començat el curs. Ens agraden molt les matemàtiques perque les treballem  observant, manipulant, experimentant, classificant, fent associacions, expressant el que estem fent,… D’aquesta manera potenciem la construcció del propi aprenentatge.

Amb la manipulació de fitxes de colors hem treballat la classificació d’objectes segons un criteri. Ens hem fixat en els colors i hem posat una etiqueta per definir cada grup. També hem buscat l’element que no pertany al grup i hem decidit en quin grup ha d’anar.

Perfecte!!!

 

També hem  manipulat bastonets de colors. Hem construit diferents formes i ens hem adonat que se’n poden construir moltísssimes. Hem observat que hi ha bastonets que són iguals i altres que són diferents, depenent de l’allargada i del color. Tenint en compte que hi ha bastonets diferents, hem fet una seriació de tres qualitats.

Després de tot aquest treball, en un altre moment, a la classe i ben concentrats per no equivocar-nos hem fet una seriació  pintant amb colors.

Ens hem esforçat moltíssim i el resultat ha sigut fantàstic!!!

Aprofitant que hem treballat l’allargada utilitzant els bastonets de plàstic , hem tornat a treballar aquest concepte utilitzant cintes de roba i hem introduit un nou concepte: l’amplada.

Hem manipulat i observat tres tipus diferents de cintes. En un primer moment, hem pensat que són d’allargades diferents i les hem posat una al costat de l’altra per comprovar-ho. Hem vist que tenen la mateixa allargada i hem buscat que és el que les fa diferents. Ens hem adonat que són de colors diferents i que no tenen la mateixa amplada. Hem après dos nous conceptes matemàtics: ample/ estret.

Al tocar-les també hem descobert que la cinta vermella és més suau que les altres i que la cinta de color verd és la més rugosa. Hem deduit que tenen diferents textures.

Continuarem treballant i aprenent amb molta il·lusió!!!

Fins aviat!!!

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *