Por i tristesa. La millor medicina: LES ABRAÇADES!!

Ahir el dia va estar dedicat a la consciencia moral; al llarg de tot el dia vam treballar dues emocions, a vegades difícils de gestionar: la POR i la TRISTESA.

Primerament, vam explicar un conte sobre la POR, “La Zebra té por”; on la protagonista té por a la foscor i no li agrada molt dormir sola, l’àvia l’ajuda a vèncer la por explicant-li contes.

IMG_6106

Vam conversar sobre aquelles coses que a nosaltres ens fan POR i ens espanten. La majoria teníem en comú la foscor, tot i que la solució la teníem ben a prop… Una ABRAÇADA de la mare, del pare, dels avis, dels tiets, tietes… Donava llum a la foscor i al color negre que ens semblava la por!

IMG_6075

També vam parlar sobre la TRISTESA, explicant dos contes: “En Lluc està tris” i “Adéu tristesa”. Amb els que vam refelxionar sobre la posibilitat de sentir-nos tristos; és una emoció més, potser una emoció que no ens agrada tant, però que hem d’acceptar i reconèixer. Vam parlar sobre les coses que ens posaven tristos a vegades: la pèrdua d’un objecte, una baralla, la pèrdua o mort d’una mascota… Vam pensar donar idees de com poder superar la TRISTESA i aconseguir l’ALEGRIA i els somriures, van sorgir moltes! Però vam trobar una en comú amb l’altra emoció treballada: les ABRAÇADES!!!

IMG_6104

Les ABRAÇADES ens curen, ens ajuden, ens tranquil·litzen, les abraçades són com la medicina en molts moments de la nostra vida, en els quals ens sentim tristos o espantats… Una abraçada a vegades és l’únic que necessitem, allò que supera a les paraules i demostra en 10 segons tot allò que estimes i recolzes a la persona a qui li fas. Per això… tots els dies haurien de ser el DIA DE LES ABRAÇADES!!!!

IMG_6103IMG_6101IMG_6076IMG_6100

Fins demà…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *